Total Pageviews

Rezeki

Saturday, 22 September 2012

Masterchef US 3 vs Masterchef Malaysia 2

Salam semua...
Semalam tengok replay audition Masterchef US 3. Suke tengok Joe Bastianich..Asal rase je makanan,tenung orang..sikit pon xnak senyum.Lagi satu peserta yg g audition.Matsaleh ni biaselakan,kalau masuk audition macam2 gaye..
Yang klaka, ade contestant yang bawak masuk kude (siap kencing kat situ mase tuan die tgh buat last preparation untuk present food for all 3 judges). Kalo Malaysia agaknye dh lama kene halau ngan pak guard.Ye dak?! hahahaha..Pastu ade bawak puppetla,nyanyi lagu suprano la..Yang paling saya kagum, bile sorang contestant perempuan yang BUTA..Ya,buta..Dan yang terkejutnya, die lepas untuk audition tu..Hebatla..Jadi boleh tengok kat Astro StarWorld (711) channel or StarWorld HD (722).
Tak sabar nak tunggu ahad ni, nak tengok blind woman to boleh pegi next level ke tak..Hati pon xsabar jugak nunggu ari isnin..Adam & Hawa

Sumber: Google

Masterchef Malaysia 2 pun ape kurang hebatnyekan...Orang cantik pon boleh masak..hahaha..pada sape yang tengok mesti tahukan..hahaha..
Pastu ade sorang peserta ni bagitahu masuk program realiti masakan ni, sebab die menganggur. Die pelajar perguruan tapi xdapat posting, dan tengah menganggur. Dari Penang kalau tak salah saya. Bagus dik,ade inisiatif untuk cari duit..Budak ni lepas audition tapi sayang die tak berjaya masuk top 24 kalau tak salah saya. Mungkin rezeki tempat lain ye dik...
So, boleh tonton kat Astro channel (104) Astro Ria atau Astro Mustika HD (134) lepas tu sambung tengok Adam & Hawa..hehehe

Sunmer: Google

P/s: Saya lagi suke tengok Masterchef Selebriti Malaysia, sebab Azwan Ali..Name hidangan die, hahahaha..boleh gelak bile dengar




No comments:

Post a Comment

Kelip kelip nak kata